HLogo Gratis advertentie plaatsen, zoeken en berichten versturen.
“Het peer-to-peer platform voor huurwoningen om je nieuwe huis (genoot) te vinden”
Het peer-to-peer platform voor huurwoningen om je nieuwe huis(genoot) of huurder te vinden

Veelgestelde Vragen (FAQs)

Heb je een vraag of heb je hulp nodig, check eerst onderstaande Veelgestelde Vragen voor het mogelijke antwoord.

Vraag je (gratis) lidmaatschap aan. Zodra je lidmaatschapsverzoek is geaccepteerd kan je jouw zoekprofiel creëeren en kan je aangeven wat voor huisvesting je zoekt. Klik op de knop “indienen” zodat je profiel aangemaakt wordt en zichtbaar wordt op onze website. Nu ben je klaar om actief op zoek te gaan naar beschikbare huisvesting op onze website. Ook kun je profielen met huisvesting aanbod bekijken en een bericht sturen als je geïnteresseerd bent in een specifieke advertentie. Als je hebt aangegeven dat je openstaat voor Housemate Connect kun je trouwens ook profielen zien van andere huisvestingszoekenden die ook hebben aangegeven open te staan voor Housemate Connect. Zo kunnen jullie in contact kunnen komen met elkaar en samen op zoek gaan naar beschikbare huisvesting.

Vraag je (gratis) lidmaatschap aan en creëer je profiel met omschrijving van de door jou aangeboden huisvesting zodra je lidmaatschapsverzoek is geaccepteerd. Klik op de knop “indienen” zodat je profiel aangemaakt wordt en zichtbaar wordt op onze website. Nu ben je klaar om berichten te ontvangen van huisvestingszoekenden als ze in jouw advertentie geïnteresseerd zijn. Let op: als aanbieder van huisvesting kan je niet als eerste een bericht sturen naar leden die huisvesting zoeken. Pas als iemand jou zelf als eerste een bericht heeft gestuurd, dan pas staan de communicatie lijnen open en kan je vervolgens naar diegene een bericht terug sturen.

Gebruik de zoekfilters van huurprijs limiet, accommodatie en voorkeur voor buurt om het beschikbare huisvesting aanbod te zien wat aan jouw zoekcriteria voldoet. Wanneer je op een bepaalde profielfoto van beschikbare huisvesting klikt, zie je de specifieke details van het betreffende aanbod zoals bijvoorbeeld per wanneer het beschikbaar is, voor hoe lang en wat voor soort huurder of huisgenoot diegene zoekt. Als de aangeboden huisvesting goed aansluit bij wat jij zoekt, stuur dan een bericht via de daarvoor bestemde knop om te laten weten dat je geïnteresseerd bent in het aangeboden huisvesting. Let op: aanbieders kunnen jou niet zelf als eerste een bericht sturen. Pas wanneer jij als huisvestingszoekende als eerste een bericht naar een aanbieder van een advertentie hebt gestuurd, dan pas kan deze aanbieder jou een bericht (terug) sturen. Dus om de communicatielijnen te openen, moet jij als eerste een bericht sturen!

Als je op zoek bent naar huisvesting en je openstaat om met andere leden contact te leggen om samen te zoeken naar gedeelde huisvesting, dan vink je de optie Housemate Connect aan wanneer je jouw profiel aanmaakt. Door dit aan te vinken laat je in jouw profiel weten dat je openstaat om in contact te komen met andere huisvestingszoekenden en kunnen anderen die graag samen naar huisvesting willen zoeken je benaderen. Onder “Wijzig profiel” kan je ten alle tijde je keuze ten aanzien van Housemate Connect aanpassen.

Nee, Hello Housemate is een website waar je in beginsel gratis kan adverteren, zoeken en communiceren met andere leden in de zoektocht naar huisvesting.

Hello Housemate is een huisvesting platform voor en door echte mensen. Ben jij respectvol naar anderen, ben je oprecht geïnteresseerd in het vinden van huisvesting, huurder of huisgenoot en ben je aardig en betrouwbaar, dan zijn wij op zoek naar jou! Word lid en word onderdeel van onze huisvesting community en vind zo je nieuwe huurappartement, kamer, huurder of huisgenoot.

Als je nog geen lid bent van Hello Housemate en je drukt op de knop “log in”, dan verschijnt in het scherm de vraag of je lid wilt worden. Zodra je je lidmaatschapsverzoek hebt ingediend, laat Hello Housemate je zo snel mogelijk weten wat de status is van je verzoek. Bij het beoordelen van een lidmaatschapsverzoek overweegt ons team zorgvuldig of je social media account bijvoorbeeld voldoende informatie geeft zodat we redelijkerwijs kunnen zien dat jij echt bestaat, dat je bent wie je zegt dat je bent en we een beetje een idee hebben van wie je bent. Omdat we begrijpen dat je zo snel mogelijk je zoektocht naar huisvesting of naar een huurder of huisgenoot wilt starten, proberen wij er alles aan te doen om zo snel mogelijk terug te koppelen of je lidmaatschap goedgekeurd is zodat je aan de slag kunt.

Hello Housemate doet een initiële achtergrond check bij het overwegen van een lidmaatschapsverzoek om ons platform te waarborgen en zo betrouwbaar mogelijk te houden. Als je ervoor zorgt dat je social media account voldoende weergeeft dat jij een echt persoon bent en dat jij bent wie je zegt dat je bent, dan kunnen wij je lidmaatschapsverzoek echt overwegen en kunnen we het hopelijk snel goedkeuren zodat jij toegang hebt tot ons platform en onderdeel kan worden van onze community. Van tijd tot tijd kan je account ook worden gecontroleerd door ons systeem en door ons team. Wij doen deze checks om ervoor te zorgen dat onze leden zo veilig mogelijk gebruik kunnen maken van onze onze website. We waarderen je geduld terwijl wij je lidmaatschapsverzoek bekijken. Ons team zal je zo snel mogelijk terugkoppelen.

Als je lidmaatschapsverzoek is goedgekeurd en je voor het eerst inlogt op de website, wordt er gevraagd om een gedetailleerd profiel aan te maken met jouw huisvesting wensen.

Om je profiel te wijzigen, klik op Mijn Account (je naam) en selecteer vervolgens Wijzig Profiel aan de linkerzijde van het scherm. De mogelijkheden om je profiel aan te passen zijn vervolgens per item. Je kunt ook je eerder geselecteerde foto’s wijzigen. Zorg ervoor dat je na het aanbrengen van wijzigingen het goed opslaat door op de knop Opslaan te klikken onderaan de pagina.

Je kunt bij Wijzig Profiel aangeven met een vinkje dat je huis is verhuurd onder “Huis verhuurd?”. Door dit vakje aan te vinken, laat je Hello Housemate weten dat je huis is verhuurd en dat je niet langer op zoek bent naar een huurder of huisgenoot. Je profiel zal vanaf dat moment worden aangegeven als “VERHUURD” in ons systeem en andere Hello Housemate gebruikers zien op onze website dat je advertentie niet langer beschikbaar is.

Je kunt bij Wijzig Profiel aangeven met een vinkje dat je een huis hebt gevonden. Door dit te selecteren, laat je Hello Housemate weten dat je een huis hebt gevonden en dat je niet langer op zoek bent naar beschikbare huisvesting. Je profiel zal vanaf dat moment worden aangegeven als “GEVONDEN” in ons systeem en andere Hello Housemate gebruikers zien op onze website dat je advertentie niet langer beschikbaar is.

Nee, Hello Housemate kan geen advies of begeleiding geven in specifieke situaties. Hello Housemate is slechts bedoeld als een digitale marktplaats waar mensen met elkaar in contact kunnen komen in hun zoektocht naar huisvesting/huurders/huisgenoten.

In geval van ongepast gedrag of voor een andere urgente reden, kan je een profiel van een ander lid rapporteren door ons een bericht te sturen via de knop Contact Opnemen / Neem Contact Met Ons Op onderaan de website of door Contact Opnemen/Neem Contact Met Ons Op te selecteren in het menu rechts bovenaan op onze website.

Als je een bug of website probleem wilt melden, neem dan contact met ons op door de link Contact Opnemen onderaan de website of door Contact Opnemen te selecteren in het menu rechts bovenaan op onze website. Om ons te helpen je probleem te onderzoeken en het zo snel mogelijk op te lossen, is het handig als je ons tevens meldt welk soort apparaat (laptop, mobiele telefoon en type) en welke browser je gebruikte toen je het probleem tegenkwam. Het meesturen van screenshots en URLS worden op prijs gesteld omdat dit ons helpt sneller het probleem te identificeren.

Nee, Hello Housemate heeft (nog) geen app versie van de website. Maar, onze website is geoptimaliseerd en ontworpen om ook gebruikt te kunnen worden op mobiele browsers.

Nee, op dit moment is Hello Housemate beperkt tot deze vier steden.

Een bericht versturen via ons platform

Als je alleen een bericht wilt beantwoorden ga in dat geval naar Mijn Account/Bericht/Beantwoorden. Schrijf daar je bericht, selecteer aan wie je het bericht wilt versturen en klik op "Verstuur".

Als je echter een nieuw bericht wilt sturen en je (nog) niet eerder een bericht van de betreffende andere Hello Housemate member hebt ontvangen, ga dan naar de profiel pagina van de betreffende member, schrijf daar je bericht en klik op 'Stuur een bericht".

Let op: Als je huisvesting aanbiedt, dan kan je niet als eerste een bericht sturen naar andere members. Uiteraard kan je wel altijd reageren op berichten van members. Dit doe je door naar Mijn Account/Bericht/Beantwoorden te gaan.

Ons team is beschikbaar om je vragen te beantwoorden. Je kunt contact met ons opnemen via de Contact opnemen/ Neem contact met ons op knop onderaan de website of in het menu rechts bovenaan op de website.

We gebruiken cookies om je ervaring op onze site te verbeteren en om je relevante advertenties te tonen.

Om meer te weten, lees ons bijgewerkte privacy beleid